Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Djevojačka Soba

autorica: Klara Šporčić

Nikolina ima sedam godina, njezine obaveze u životu su maštanje i sanjarenje, eh da mi se vratiti u te godine. Zamislite, uspjela sam se vratiti. Naime Nikolinina majka zamolila me da njezinoj kćeri preuredim sobu, i to tako da uživa sada, ali i kasnije.

Djevojačka Soba
djevojačka soba

Bio je to težak zadatak, ali uspjela sam. Nakratko sam odlutala i vratila se u prošlost. Sjetila sam se što mi je bilo potrebno sa sedam, a što sa petnaest godina. U svoj toj mašti i lutanju, uspjela sam dokučiti što je potrebno maloj Nikolini.

Djevojačka Soba

Dakle, djevojačka soba, što Vam prvo pada na pamet? Roza, naravno roza boja, roza detalji, sve je roza, kao svijet Barbie. Tako sam i ja razmišljala, pa sam u dio za odmor stavila francuski krevet. Sada kada Nikolina ima sedam godina, taj krevet za nju će biti kao da lebdi na oblaku, a za par godina, jednostavno će joj biti neodoljivo utočište.

U radni prostor, postavila sam pisaći stol u obliku slova L, te na njemu dobila toliko mjesta da sam i sama poželjela takvu sobu. Razmislite, sada će tu Nikolina bojati i čitati slikovnice, a kasnije, tu će biti časopisi, šminka, izrezane slike poznatih glumaca, ljubavna pisma i mnoštvo drugih stvari. Zaista je potreban jedan takav stol.

Djevojačka Soba

Na unutrašnjem zidu prostorije, nalazi se veliki ormar, s kliznim vratima, tako da ne oduzima mnogo prostora. Ormar se proteže od poda do stropa, upravo iz razloga što Nikolini treba sve više i više garderobe, a i neće samo odjeća i obuća biti smještena u ovom ormaru. Sakriti dnevnik u kojem se nalaze tajne jedne tinejdžerice, nije lagan posao ako nemate veliki ormar.

Uz ormar nalazi se fotelja, jednoj djevojci može služiti za ugostiti prijatelje, odlaganje odjeće, torbe, što god joj padne na pamet. Po cijeloj sobi možete naći raznovrsne police, koje prvenstveno služe za odlaganje sitnih predmeta, lijepih uspomena i najvažnije ljubavnih romana.

Na podu, između kreveta i ormara smjestio se tepih u obliku srca, prljavo bijele boje. Na njega bez imalo grižnje savjesti Nikolina može pobacati svoje ukrasne jastučiće i maštati, razmišljati, čavrljati na telefon ili s prijateljicama.

Moj savjet: uzmite olovku i papir, skicirajte svoj prostor koji žudi za renoviranjem i dajte mašti na volju. Ako zapnete, ja sam tu.

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com