Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Funkcionalnost U 7 Kvadrata

autorica: Nikolina Šeremet

Kako urediti malu spavaonicu? Multifunkcionalnost je glavna sastavnica opremanja! Izazov kao i užitak. Prvi sam se put upustila u avanturu takve vrste i zadovoljna sam rezultatom.

Funkcionalnost U 7 Kvadrata
funkcionalnost u 7 kvadrata

Početna stanica je bila kako staviti sve potrebne stvari u tako mali prostor i uz to ih organizirati po mom ukusu. Smatrala sam da bi mi Internet bio dobra inspiracija za takvo što, no ubrzo sam se izgubila u tim velikim sobama i palačama koje poznati dizajneri savršeno dekoriraju, ali ja niti imam palaču, a ni dizajnera!

Pomalo razočarana, počela sam slagati namještaj i boje u glavi. Krenula sam s bijelim zidovima smatrajući da male spavaonice čudnoga oblika uglavnom trebaju biti svijetlih boja jer tako odaju dojam prostranosti i čistoće.

Funkcionalnost U 7 Kvadrata

Nakon što sam to obavila, na red je došao namještaj. Krevet, ormar, radnu plohu i dekoraciju sam trebala staviti u sićušan prostor i učiniti ga jedinstvenim i mojim.

Funkcionalnost U 7 Kvadrata

Jasno je da niti jedan od komada namještaja nebi smio biti glomazan i veliki, tako sam se odlučila za namještaj koji je prvenstveno zamišljen kao namještaj za dnevni boravak, ali se dimenzijama odlično uklapao u moj prostor.

Oko kreveta se nisam puno dvoumila i mučila pošto ih ima mnoštvo na tržištu koji vrlo lijepo izgledaju i s dobrim madracem odlično koriste. Tepih sam izabrala crne boje zbog ormara.

Funkcionalnost U 7 Kvadrata

Ali kombinacija crno-bijelo je za moj ukus premonotona, stoga sam razmišljala što dodati. Kao i uglavnom sve djevojke, ni ja nisam mogla pobjeći od ljubičaste, koraljne i pinky boje i odlučila sam detalje svoje sobe učiniti takvima, ne pretjerujući s njima zbog veličine sobe, a i same prolaznosti "modernih" boja.

Funkcionalnost U 7 Kvadrata

Detaljima u dekoraciji htjela sam dodati osobnu notu, a za to su mi poslužile slike, knjige i meni drage uspomene, jer smatram da je bez toga svakoj prostoriji oduzeta toplina koja bi zapravo dom i trebala činiti domom.

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com