Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Proljetni Radovi U Vrtu

Buđenjem prirode u proljetnim mjesecima započinju i prvi radovi u vrtovima. Toplo proljetno vrijeme idealno je za početak radova oko održavanja već postojećih nasada, ali i za podizanje mladih vinograda, voćnjaka i vrtova.

Proljetni Radovi U Vrtu
proljetni radovi u vrtu

Prilikom održavanja okućnica, ali i nasada vrlo koristan alat su trimeri.

Trimeri imaju široku primjenu, prvenstveno kod uređenja i održavanja nasada. Izvrsno mogu poslužiti za košnju trave ili uređenje međurednih prostora u vinogradima i voćnjacima.

Proljetni Radovi U Vrtu

Prilikom košnje travnjaka trimerom treba obratiti pažnja na visinu košnje. Travu treba kositi na visinu 6 do 7 cm jer kod preniske košnje može doći do smanjenja rasta korijena i lisne mase trave što rezultira slabom bujnosti i nereprezentativnim izgledom travnate površine.

Također, trimeri se koriste i za uređenje rubova uz staze i travnjake, za oblikovanje živica te za uređenje onih dijelova vrta gdje je teško raditi kosilicom. Navedeni radovi nužni su kako bi nasadi i vrtovi tijekom cijele vegetacijske sezone izgledali besprijekorno.

Prilikom podizanja novih nasada radovi započinju krčenjem i čišćenjem odabrane površine. Za tu svrhu trimeri su također koristan alat, posebice ako se radi o nagnutom i strmom terenu na kojem je teško primijeniti težu mehanizaciju. Pogodan su alat za krčenje zapuštenih parcela, starih voćnjaka i kanala.

Izvor: http://www.unikomerc-uvoz.hr/

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com