Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Prozračivanje I Prihrana Travnjaka

Svi ponosni vlasnici urednih travnjaka znaju da se briga o travnjaku ne svodi samo na povremeno uklanjanje korova i opalog lišća. Ukoliko ste i vi među njima, ovi će vam savjeti biti od koristi.

Prozračivanje I Prihrana Travnjaka
prozračivanje i prihrana travnjaka

Važne mjere njege travnatih površina su prozračivanje i prihrana. Na zbijenom i teškom tlu, zbog slabog vodozračnog režima dolazi do propadanja travnatih površina. Prema tome, prozračivanje je idealna mjera njege za travnjake na takvim tlima.

Prozračivanje I Prihrana Travnjaka

Prozračivanje travnjaka obavlja se tako da radni organi stroja - rotirajući noževi, režu zapleteno korijenje te razbijaju pokoricu što povoljno utječe na rahlost i kapacitet tla za vodu i zrak. Istovremeno, poželjno je u tlo unijeti određenu količinu pijeska. Pijesak je idealan materijal za poravnavanje neravnina, ali i za poboljšavanje vodozračnog režima tla. Također, može se izvršiti i dosijavanje sjemena travne mješavine.

Prozračivanje I Prihrana Travnjaka

Nakon prozračivanja preporuča se prihrana travnjaka. U proljetnim mjesecima travnjaci zahtijevaju gnojiva s više dušika (N) koji potiče bujniji rast travnjaka, ali i tamniju boju. Preporuča se unos mineralnog gnojiva NPK (formulacije 22-6-6) i KAN u količini od 2,5 kg/100 m2. Osim navedenih, na tržištu postoje i specijalna gnojiva za travnjake koja sadrže sva potrebna hraniva.

Idealno vrijeme prihrane je ujutro ili navečer, prije zalijevanja ili kiše. Nakon prihrane travnjak bi trebalo umjereno zaliti kako bi dodana hraniva što prije postala dostupna biljkama.

Izvor: http://www.unikomerc-uvoz.hr/

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com