Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Svibanjski Radovi U Vrtu

Svibanj je mjesec idealan za boravak u vrtu. Vrijeme je sunčano i toplo, a vrtlarskih poslova ne nedostaje. Pravo je vrijeme za uređenje cvjetnih gredica, košnju travnjaka i oblikovanje živica.

Svibanjski Radovi U Vrtu
svibanjski radovi u vrtu

Okopavanje grmova i stabala obavezno je u ovo doba godine kako bi se razbila tvrda pokorica i spriječilo prekomjerno isparavanje vlage iz tla. Istovremeno preporučljivo je obaviti i gnojidbu. Za stabla i grmove vrlo je pogodna organska gnojidba kompostom, stajnjakom ili nekim drugim organskim gnojivom.

U svibnju živice intenzivno rastu stoga je pravovremeno oblikovanje važan posao, jer lijepo oblikovane živice pravi su ukrasni svakog vrta. Zapuštene živice kasnije je teško kvalitetno oblikovati.

Ako u vrtu imate živicu od neke spororastuće vrste kao na primjer šimšira, tada prirast mladih izboja neće biti intenzivan, pa i rez ne treba biti prejak. Međutim, vrste poput lovorvišnje, lovora i kaline traže jači rez nakon početnog tjeranja izboja kako živica ne bi ostala rijetka.

Također, punu pažnju tijekom proljetnih mjeseci trebalo bi posvetiti zeljastim trajnicama. Najvažniji posao vezan za trajnice je uklanjanje uvelih cvjetova ili cvatova. Zahvaljujući ovom postupku produžujemo cvatnju, a kod nekih vrsta možemo cvatnju očekivati i dva puta u istoj sezoni.

U ružičnjaku pravo je vrijeme za okopavanje oko grmova. Isto tako, još nije prekasno za sadnju ruža, ali u tom slučaju sadnice treba dobro zaliti.

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com