Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Zavjese

autorica: Anita

Zavjese i dekori čarobno uljepšavaju svaki dom, a štite nas i od znatiželjnih pogleda, onih izvana ili iznutra ;)

Zavjese
zavjese

U interijeru u kojem živimo trebamo se osjećati ugodno, treba obratiti pažnju na poseban ugođaj koji nam sugerira intimu, bez obzira na to jesmo li spremni na veća ulaganja ili samo želimo osvježiti prostor nekim detaljem.

Želite li pozornost gledača usmjeriti na komad namještaja, tepih ili neku sliku predlažem zavjese neutralnih, prirodnijih boja i jednostavnog stila.

Siva, bijela i plava boja, iako hladne, djeluju umirujuće na oko, baš kao i toplije varijante – zelena i smeđa. Prije nego se odlučite za neku boju provjerite kako ona izgleda na danjem svijetlu, a kako pod svijetlom lampe.

Dužina zavjese jednako je važna kao i boja. Malo duže zavjese vizualno će produžiti prozor i istaknuti visinu sobe, a zavjese do poda prostoriju čine elegantnijom i klasičnijom. Zavjese koje sežu do prozorske daske ili malo ispod nje prostoriju čine modernijom.

Zavežete li zavjese trakom ili kopčom, prozor ćete učiniti dodatno proširenim. Ako zavjesom želite smanjiti ulazak sunčeve svjetlosti odaberite prozirne zavjese s trakama, ali ako vam je cilj potpuno zamračenje sobe na prozore stavite tkanine od neprozirnog platna.

Zavjese

Pomične zavjese mogu se dobro kombinirati s drugim vrstama zavjesa. Tako pomične mogu služiti kao ukras ili za skretanje pozornosti na neke druge detalje, ali i u slučaju kad poželite mračniju ili intimniju atmosferu ;)

Zavjese

Zavjese su među ključnim artiklima za uređenje svakog doma, a osnovna podjela „vječnog“ ukrasa za prozore je panel. Praktičan za kuhinjske prozore i isto tako za moderne prostorije.

Zavjese

Zavjese unose mekoću u dom, raspršuju svijetlo, štite od sunca i znatiželjnih pogleda, ali prvenstveno određuju ugođaj i atmosferu doma, čine ga elegantnim i intimnim prostorom.

Zavjese

Izborom „jake boje“ zavjese ili dekora plijenit ćete poglede.
Topli ružičasti tonovi daju vašem prostoru ugodnu, pomalo ženstvenu sliku. Baš poput prave dame.

Zavjese

Tople zemljane i sunčane boje unose toplinu i eleganciju…

Zavjese

Zelenim nijansama donijet ćete proljeće u vaša četiri zida. Prozore „obojite“ u proljetno zelenu i još se samo pobrinite za jedan mirisan buket…pravi dašak svježine.

Dakle, sami znate što želite postići…vjerujem da ćete se uklopiti u jednu od ideja. Igrajte se i „mazite“ svoja okna jer i ona maze vas…sunčanim zrakama, pogledima, kapima kiše…

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com