Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Antique Art Studio

Ogledalce Moje

autorica: Anita

Ogledalo, ogledalce moje, najljepši na svijetu tko je? Ja biram ogledalo koje odgovara: Ti Anita! Hahahaha...
Hajde da zajedno zavirimo u svijet u kojem se ogledamo ;)

Ogledalce Moje
ogledalce moje

Kakvo biste ogledalo trebali staviti u vaš dom, da li ga uopće staviti? Uzeti novo ili ostaviti staro? Jeste li znali da ogledalo može datirati izgled doma? Istina je, jer ogledala mogu odražavati doba u kojemu su stavljena. Ogledalo je kao i duša... mekano, tamno, novo, staro... hmmmm

Ogledalce Moje

Ogledalo odlično neutralizira plohe na koje se postavlja. Ukoliko želite iz određenih razloga negirati zid ili drugu pregradu u prostoru, obložite ih ogledalima i učinit ćete ih vizualno nevidljivima. Na isti način možete neutralizirati stup koji vam smeta, a iz nekog razloga je tu, a pomoći će ljubiteljima simetrije te stvoriti njen dojam u prostoru gdje nije stvarno prisutna.

Ogledalce Moje

„Obavezan“ element opreme svakog ulaznog prostora u stan ili kuću je ogledalo, a tu se savršeno koristiti kao optički korektiv.
Ako prostor dopušta smjestite ogledalo samostalno na zid i uz zgodnu policu ili stolicu. Ogledajte se prije izlaska iz svog doma.

Ogledalce Moje

Kao što je već rečeno, želite li interijer manje kvadrature učiniti naizgled većim, osim svijetlih i hladnih boja te pravilne rasvjete, u tome će vam pomoći i ogledala. Jedan od trikova dizajnera interijera je postavljanje zrcala od poda preko cijelog ili barem većine zida što će stvoriti iluziju prostranosti. Odraz poda stvara iluziju „nastavljanja prostorije“.

Ogledalce Moje

Stavite ukrasno ogledalo blizu prozora u tamnijoj sobi i tako omogućite refleksiju svjetla s ogledala i stvorite si prirodnije svjetlo u sobi.

Ogledalce Moje

Ogledala su ukras svakog doma. Osim što su praktična i lijepa, refleksijom čine prostor većim, što je idealno ako imate mali stan ili sobu. Igrajte se ogledalima. Sa jednostavnim trikovima upotrijebite ogledala kako bi „popravili“ prostor i podarili mu šarm.

Ogledalce Moje

Izmaštajte svoj prostor, ogledajte se na način na koji ste si u prostoru oku najljepši... pitajte svoje ogledalce tko je to uistinu najljepši i ne zaboravite na par osnovnih vodilja:

1. Smjestite ogledalo pored zanimljive slike ili umjetnine - ona će se ogledati u ogledalu i dodati osjećaj prostornosti.

2. Za stvaranje privida dubine jedan zid obojite tamnijom bojom kako bi bio u kontrastu s ostalim zidovima te postavite ukrasno ogledalo na tamni zid - time će se stvoriti osjećaj dubine u sobi.

3. Za prikaz šarmantnog i finog ulaza u stan postavite ogledalo uokvireno s cvjetnim ili životinjskim ornamentom, a to će vam dati i priliku da se na brzinu još jednom pogledate prije izlaska.

4. Ukošena ogledala na zidu proširuju prostore te iste djeluju veće i svjetlije.

5. Postavite ukrasno ogledalo nasuprot atraktivnom kaminu ili slici kako bi odražavalo nešto zanimljivo u prostoriji.

6. Postavite nekoliko ogledala različitih veličina u skupini i stvorite zanimljiv zidni prikaz.

7. Efekt dubine možete postići tako da postavite ogledala na stražnje stjenke polica za knjige.

8. U kuhinji stavite ogledala na stijenu iza radne površine umjesto pločica za zaštitu. Ono će odražavati svjetlo dok pripremate hranu, a lako ga je održavati.

9. Sakrijte komad namještaja koji je oštećen ili nije atraktivan postavljanjem ogledala prilagođene veličine na njega.

I kako to biva u životu, igrajte se i naći ćete svoj odraz. Ponekad djeca u nama najbolje nađu prava rješenja.

Tko je najljepši: TI ;)

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com