Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Keramika Modus

Djeca U Kupaonici

autorica: Anita

Za početak, za buduće roditelje i one koji još kupaju svoje bebe, pripremite carstvo opuštanja za vaše mališane ;)

Djeca U Kupaonici
djeca u kupaonici

Poigrajte se bojama, ukoliko nećete renovirati puno iskoristite naljepnice za pločice, obojite strop uz odabir veselih boja. Odabir može biti plava ili zelena boja što će prostoru dati svježinu i “vodeni” ugođaj. Žuta, narančasta ili ružičasta razvedrit će vas čim uđete i otjerati san s očiju.

Djeca U Kupaonici

Napravite “generalku”: oslobodite sve nedostupne i zatrpane kutove, temeljito ih očistite, izbacite stare sitnice poput držača za ručnike, čaša za četkice, stalaka za wc četku, držača papira... i nabavite nove koji će biti skladni i svrsi shodni te veselih boja i oblika. Većina trgovačkih centara nudi komplet opreme koji će uz to biti i povoljniji nego da kupujete jedan po jedan dio u različitim trgovinama.

Djeca U Kupaonici

Dokupite namještaj koji nedostaje. Dodatni ormarić u kojem ćete držati samo ručnike, sapune i kupke (pa će ručnici uvijek prekrasno mirisati i biti vam nadohvat ruke), dogradite radijator u obliku švedskih ljestvi na kojima će se ručnici brzo sušiti. Priuštite si novi komplet ručnika lijepog i veselog uzorka.

Djeca U Kupaonici

Niste li zadovoljni pločicama, a spremni ste za veći zahvat, promijenite ih. Na tržištu postoje čak i tanke pločice koje se prikladnim ljepilom mogu zalijepiti na stare, pa nema razbijanja i nereda. Poigrajte se i ubacite detalje, bordure, naljepnice.

Djeca U Kupaonici

Mirisne svjećice egzotičnih i pomalo dječjih oblika i skladnih boja postavite oko umivaonika, kade, na police... i kao neupaljene bit će ukras, a ispunit će prostoriju mirisom i blagim treperavim svjetlom kad ih upalite, a i zaigrat će vaše mališane.

Djeca U Kupaonici

Prilagodite kupaonicu djeci. Čučnite ili kleknite da bi se spustili u razinu dječjeg pogleda. Promotrite kupaonicu iz te perspektive. Ne vidite se u ogledalu? Ne možete dosegnuti umivaonik ni policu s čistim ručnicima? Manje preinake učinit će prostor djeci ugodnijim i pristupačnijim. Što više stvari oko svoje higijene djeca mogu obaviti sama, bit će zadovoljnija pruženom prilikom da budu samostalnija, a vi ćete imati manje posla oko njih. Tako ćete svi uživati u trenucima provedenim u kupaonici!

Djeca U Kupaonici

Kupite dodatno ogledalo zgodnog oblika (srce, oblak lika iz crtića...) i postavite ga tako da se maleni mogu gledati dok peru zube ili dotjeruju kosu. Dobro ga učvrstite kako ga dijete ne bi moglo skinuti sa zida, razbiti i ozlijediti se. Uz ogledalo postavite i policu za dječje stvari: češalj, četkicu za zube, pastu... tu se treba naći i mjesto za kukicu kako bi dječji ručnik bio nadohvat malim ručicama. Inspirirajte se crtićiman - sve je živahnije s likovima iz crtića!

Djeca U Kupaonici

Boje možete uskladiti s bojom koja inače prevladava u kupaonici pa šareni dječji dodaci neće narušiti cjelokupni dojam, naprotiv, poboljšat će ga!

Djeca U Kupaonici

Koristi li dijete zajednički umivaonik nabavite široku nisku klupicu na koju će se popeti kako bi moglo dosegnuti slavinu no ona nužno mora biti vrlo stabilna, s gumiranom zaštitom protiv klizanja. Pod kupaonice obično je hladan, a poprskan vodom postaje klizak.

Djeca U Kupaonici

Razmislite o tome da umjesto klasičnog kupaonskog kompleta malih tepiha nabavite veći tepih prikladnog materijala (koji se brzo suši) ili prostrite dvije-tri staze od rupičastog gumiranog materijala, toplih boja, tako da pokrivaju gotovo čitavu površinu poda. Tako će cijeli prostor dobiti na toplini, a klizavost će se posve izbjeći.

Djeca U Kupaonici

Djeca često stoje u kadi, a padovi su najčešći pri izlasku iz nje. Postavite rukohvat ili na dno kade položite protuklizni gumeni podložak (vadite ga redovito iz kade da se osuši i češće operite u mašini za rublje na 30 stupnjeva, kako bi izbjegli stvaranje plijesni).

Djeca U Kupaonici

Dozvolite djeci da prostor dopune svojim detaljima: ukrasite pločice samoljepivim sličicama prema dječjem izboru, smjestite u kupaonu patkicu za kupanje, pjenu u boji, spužvicu u obliku medvjedića... neka i njima kupaonica bude kao i vama: oaza jutarnjeg buđenja i večernjeg opuštanja. Ukoliko to prostor dozvoljava ugodite mališanima jer to je dva u jedan - vama olakšanje, a njima radost... i što ne bi napravili za naše najveće ljubavi... pa da, baš sve!

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com