Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Keramika Modus

Osnovne Značajke Kupaonice

autorica: Anita

Mogu vam reći puno toga o kupaonicama, a ovaj put započet ćemo s položajem (ako ga možete unaprijed odabrati), a on bi trebao biti u sklopu ili blizini spavaonica i vizualno odijeljen od ostatka stana što će osigurati intimu.

Osnovne Značajke Kupaonice
osnovne značajke kupaonice

U takvoj organizaciji stambenog prostora potrebno je osigurati i prostor WC-a. Idealno bi bilo odvojiti WC koji će koristiti gosti. Takav odvojeni prostor može poslužiti i za smještanje perilice i/ili sušilice i na taj način osigurali ste si potpunu intimu i prostor za uživanje u kupaonici.

Osnovne Značajke Kupaonice

Prije samog uređenja kupaonice dobro razmislite kakva vam je kupaonica potrebna te tko će kupaonicu koristiti - stariji ljudi ili djeca, jesu li vam potrebna dva umivaonika, hoćete li u kupaonicu smjestiti perilicu i sušilicu rublja, ormariće za odlaganje ručnika, kozmetike, što je novost na tržištu te kakav ugođaj kupaonice želite postići: funkcionalan, raskošan, intiman...

Osnovne Značajke Kupaonice

Ovisno o željama i novčanim mogućnostima današnje kupaonice mogu biti opremljene dodatnom bogatom opremom - hidromasažnim kadama i tuševima, saunama, bideom, pisoarom... No, mora se paziti na minimalni uporabni prostor pred kadom (između 60 i 105 cm), umivaonikom (od 55 do 90 cm), WC školjkom (prostor širine 70 cm).

Osnovne Značajke Kupaonice

Zatim je važan i način provjetravanja, a idealno je imati prozor što je karakteristično za kuće dok je u stambenim zgradama to rijetkost zbog smještaja kupaonice u prostore bez otvora i prirodnog svjetla. Takvi prostori se provjetravaju putem ventilatora spojenog na ventilacijski otvor zgrade.

Osnovne Značajke Kupaonice

Rasvjeta u kupaonicama je važan element kojim stvarate ugođaj i svrhu. Potreban je osnovni svjetlosni izvor koji je u većini slučajeva smješten na stropu te sekundarni izvori koji su obično iznad ogledala ili iznad umivaonika. Važno je naglasiti da rasvjetna tijela u kupaonici moraju imati zaštitu radi vlage, baš kao i namještaj.

Osnovne Značajke Kupaonice

Osnovne Značajke Kupaonice

Osnovne Značajke Kupaonice

Osnovne Značajke Kupaonice

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com