Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Antique Art Studio

SHABBY CHIC

autorica: Nikolina Šeremet

Shabby chic ili zapušteni (otrcani) šik, postao je i kod nas u predhodnih par godina posebno popularan stil uređivanja prostora. Termin ukratko označava moderan način korištenja i preuređivanja starinskih, novih ili već korištenih predmeta.

SHABBY CHIC
shabby chic

SHABBY CHIC

Shabby chic opisuje ženstvenost i svaki prostor uređen u tom stilu predstavlja pravu žensku oazu. Stilu su najviše privržene žene predstavljajući ga kao odraz osobnosti i kreativnosti u uređivanju interijera pa tako on najviše odiše romantikom.

SHABBY CHIC

SHABBY CHIC

Osobine ovoga stila su ponajviše elegancija i romantika koja predstavlja davna vremena. To je stil kojeg čini određena priča i to mu daje poseban karakter. Glavna komponenta ovog stila je vintage i starinski namještaj od punog drveta, obojen u mat bijelo ili u neku drugu nježnu pastelnu boju.

SHABBY CHIC

SHABBY CHIC

SHABBY CHIC

SHABBY CHIC

Najčešće se za bojanje namještaja koriste mat boje na bazi vode. Jednostavno se spaja s različitim stilovima uređivanja pa tako priča može izgledati puno interesantnije i kreativnije. Podjednako se stapa sa starinskim i moderno opremljenim ostatkom namještaja u prostoru.

SHABBY CHIC

SHABBY CHIC

SHABBY CHIC

SHABBY CHIC

SHABBY CHIC

SHABBY CHIC

Česta dilema prilikom ovakvog uređivanja je izbor podova. Najčešće se izbor suzi na brodski pod, antikne pločice te svijetle tonove parketa koji su također u mat nijansama. Što se tiče zidova oni su uglavnom bijeli ili u pastelnim bojama,ponekad i sa tapetima koji su umirujućih tonova. Boje koje predstavljaju ovaj stil su ponajprije bijela, blijedo siva, roza, boja pudera, blago zelena boja koja polako zauzima svoje mjesto u ovom stilu, svijetlo plava, žuta, boja fuksije.

Što se tiče odabira materijala u prostoru najviše prevladavaju prirodni materijali koje krase volani, mašne i čipka. Uglavnom je bijela boja koja se proteže kroz čitavi stil a motivi su cvjetni. Samu dekoraciju čine ogledala,kristalni lusteri, biseri, cvijeće, vaze, svijeće, srebro...

SHABBY CHIC

SHABBY CHIC

SHABBY CHIC


Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com