Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Svijet Pruga

autorica: Željka Strinić

Koliko god nailazili na različite stilove u uređenju, boje, tapete, nikako se ne možemo oduprijeti prugama koje se trenutno mogu vidjeti na svakom koraku: odjeća, reklame, namještaj, zidovi.

Svijet Pruga
svijet pruga

Ono što je privlačno kod pruga jest njihova svestranost primjene, ekonomičnost te dojam koji je zapravo jednostavan, a jako moćan. Njihovim korištenjem možemo istaknuti ili „sakriti“ određeni element našeg prostora.

Bilo da ih koristite na tradicionalan ili u potpunosti moderan i suvremen način, korištenje pruga je odlična ideja da izbjegnete monotoniju vašeg prostora. One imaju sposobnost da preoblikuju sobu, ovisno o tome kako se koriste, a najbolje od svega je što se uklapaju u bilo koji životni prostor.

Možemo ih koristiti na bezbroj načina, vertikalno, horizontalno, sa tankim ili debelim linijama istih ili različitih širina te kombiniranjem dvije ili više boja. Pomoću njih možemo stvarati prava umjetnička djela na zidovima. Najvažnija je jedino Vaša ideja jer Vi ste ti koji ćete boravit i uživati u njima.

Vertikalne pruge predstavljaju tradicionalan način uređenja koji se koristio još u 19.stoljeću. One stvaraju iluziju visine čime se stropovi čine višima nego što uistinu jesu. Ton-na-ton shema boja (kao što su krem s bijelim ili dvije iste boje, ali različitih nijansi) stvaraju nježan izgled koji je klasičan i lijep. Što su boje u većem kontrastu izgled prostorije je moćniji.

Svijet Pruga

Horizontalne pruge spadaju u suvremen način uređenja koji nam daje osjećaj šireg i dužeg prostora. Smatraju se razigranima kada ih koristimo u različitim širinama i bojama.

Pruge na zidu ne samo da daju moderan i originalan izgled prostoru već ovisno o bojama mogu na suptilan način osvježiti prostor. U ovom slučaju crno bijele pruge u kombinaciji s crno bijelim namještajom te bijelim kaminom u sredini daju dnevnoj sobi sofisticirani i elegantan izgled.

Svijet Pruga

Iako sa mnoštvom detalja, nevjerojatno koliko profinjeno i toplo izgleda ova dnevna soba sa smeđim i bež prugama na zidu te ljubičastom sofom.

Svijet Pruga

Mora se priznati da je ovo jedna vrlo hrabra, zabavna i svježa kombinacija u kojoj prevladavaju jesenski tonovi. Ali, tko ne bi volio boraviti u njoj?!

Svijet Pruga

Crno bijeli prugasti zidovi u naizgled sasvim običnoj kuhinji s mnoštvom detalja pretvaraju ovu kuhinju u san svake žene.

Svijet Pruga

Svijet Pruga

U spavaćoj sobi preporučljivo je koristiti nježne i neutralne boje koje nas pozivaju na opuštanje. Za mnoge ljude to su dosadne boje, ali pogledajte kako te „dosadne“ boje u tradicionalnoj vertikalnoj kombinaciji stvaraju u sobi bezbrižnu i opuštajuću idilu.

Svijet Pruga

Pretvaraju najobičniju bijelu sobu u sobu poželjnu za odmor.

Svijet Pruga

Vertikalne crveno-bijele pruge, koje se pružaju po cijeloj visini zida, u kombinaciji sa „vintage“ namještajem vizualno nam odaju dojam 19.stoljeća u modernoj varijanti.

Svijet Pruga

Nema ništa bolje od interesantnih zidova u hodnicima. Plavo-bijele vodoravne pruge na zidu te cik-cak kombinacija na podu savršeno pristaju uskim hodnicima poput ovog. Daju zanimljiv „štih“ prostoru koji iz funkcionalnih razloga ne dozvoljava upotrebu namještaja.

Svijet Pruga

Svijet Pruga

Dinamične pruge mijenjaju percepciju prostora kao i raspoloženje, a izgled i osjećaj koji stvaraju ovise o širini, smjeru i boji pruga.

Svijet Pruga

Svijet Pruga

Toliko je toga što možemo učiniti za naše zidove umjesto samo obojiti ih, objesiti slike te montirati police na njih. Uz malo mašte, kreativnosti i inspiracije na dobrom ste putu stvoriti nevjerojatne zidne dizajne u kojima ćete uživati i na koje će te biti ponosni.

Svijet Pruga

Svijet Pruga

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com