Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Savjeti Za Odabir Blagovaonskog Stola

Želite biti zadovoljni, sigurni i na čisto s činjenicom da ste odabrali točno onaj blagovaonski stol koji vam treba? Prije negoli krenete u kupovinu donosimo vam nekoliko korisnih savjeta...

Savjeti Za Odabir Blagovaonskog Stola
savjeti za odabir blagovaonskog stola

Dva su razloga zbog kojih što češće treba objedovati za stolom. Prvi, tad se pravilnije hranimo nego ako jedemo s nogu ili na kauču ispred televizora. Ovo su dokazala i znanstvena istraživanja, a rezultati pokazuju da osobe koje ne objeduju za stolom s obitelji češće pate od viška kilograma.

Drugi razlog je obrazovna funkcija koju blagovaonski stolovi imaju. Naime, pokazalo se da su odnosi u obiteljima koje redovno objeduju za stolom mnogo bolji nego u obiteljima koje to ne prakticiraju. Navedeni razlozi su dovoljni da bi se blagovaonski stolovi promatrali na drugačiji način.

Savjeti Za Odabir Blagovaonskog Stola

Svemu možemo dodati i crtu estetike, s obzirom na to da blagovaonski stolovi zauzimaju centralno mjesto jedne blagovaone. S obzirom na sve spomenuto, ali i na to da je riječ o relativno skupom komadu namještaja, potrebno je prilikom kupovine napraviti pravilan izbor i uzeti stol po mjeri vaše obitelji i doma.

Savjeti Za Odabir Blagovaonskog Stola

Greške kod izbora dimenzija

Najveća greška koju možete napraviti prilikom izbora blagovaonskog stola je da kupite stol koji zapravo po dimenzijama ne odgovara vašoj prostoriji. Bez obzira na to što će stol bez problema stati na željeno mjesto, ljudi često zaborave na činjenicu da oko stola treba staviti i stolice i da se oko njega treba slobodno kretati.

Preporučljivo je da između ivice stola i zida prostorije bude razmak od 80 centimetara jer je to prostor koji omogućava nesmetano sjedanje i ustajanje od stola.

Savjeti Za Odabir Blagovaonskog Stola

Dakle, kada uzimate dimenzije uvijek računajte i na dodatni prostor jer ćete u suprotnom dobiti prenatrpanu i nefunkcionalnu prostoriju.

Veličina prostorije

Blagovaonski stolovi često stoje u kuhinjama ili dnevnim sobama, iz prostog razloga što veliki broj domova ne raspolaže dovoljnim prostorom da bi si mogao priuštiti zasebnu blagovaonu.

U tom slučaju, potrebno je stol prilagoditi izgledu prostorije i uz to se uklopiti u slobodan prostor. Kod malih prostorija vrlo su praktični okrugli i ovalni stolovi, jer omogućavaju lakše kretanje oko stola.

Savjeti Za Odabir Blagovaonskog Stola

Stolovi sa dodacima za razvlačenje također mogu biti od koristi ako vam nedostaje prostora, jer ih po potrebi možete produžiti, a da ipak u većini vremena ne zauzimaju mnogo prostora.

Materijali

Najčešće su blagovaonski stolovi napravljeni od drveta, ali u novije vrijeme i od drugih materijala. Drveni stolovi se lako estetski uklapaju u svaki interijer.

Savjeti Za Odabir Blagovaonskog Stola

Kod moderno uređenih prostora i stolovi sa staklenom gornjom površinom također odaju jak utisak.

Izvor: http://www.mojdom.rs/index.php

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com