Blagovaonice

Dekoracije

Dječje Sobe

Dnevne Sobe

Grijanje

Kuhinje

Kupaonice

Predsoblja

Radne Sobe

Rasvjeta

Spavaće Sobe

Vrt I Dvorište

Zanimljive Kuće

Na što Obratiti Pažnju Prilikom Preuređenja Kuhinje?

Planirate uređenje kuhinje? Pročitajte Andreine savjete koji će vam pomoći pri planiranju preuređenja kuhinje.

Na što Obratiti Pažnju Prilikom Preuređenja Kuhinje?
na što obratiti pažnju prilikom preuređenja kuhinje?

Ako se spremate preurediti kuhinju ili radite na sasvim novoj, postoje stvari na koje bi svakako trebali obratiti pažnju. Čak i prije nego se upustite u taj pothvat, trebali bi pročitati koje se greške najčešće potkradu, te kako ih izbjeći.

Na što Obratiti Pažnju Prilikom Preuređenja Kuhinje?

Obratite pažnju na arhitekturu i na pitanje -
Kako će vam se nova kuhinja uklopiti u ostatak doma? Tako će, primjerice, ultra moderna kuhinja u staroj ili staromodnoj kući ili stanu ubadati svakoga u oko, odskačući previše od ostatka interijera

Izbor elemenata koji će udovoljiti Vašim prohtijevima za estetikom tek je dio priče. Možda čak i manje bitan od onoga dijela o funkcionalnosti istih tih elemenata. Pobrinite se da imate dovoljno prostora gdje ćete moći odložiti sve tanjure, zdjele, posude za kuhanje i ostalo. Razmislite i o pregradama za ladice, koje će Vam olakšati razvrstavanje pribora za jelo, kuhača, otvarača za konzerve i ostalih sitnijih kuhinjskih alata.

Na što Obratiti Pažnju Prilikom Preuređenja Kuhinje?

Govoreći o kuhinjskim elementima, treba obratiti pažnju i na boju. Naravno, uvijek je lijepo vidjeti kuhinju veselih i živih boja. Ali, ako ju ne planirate često mijenjati, prilikom izbora boje sjetite se da ćete sa nekakvom neutralnijom nijansom napraviti bolji potez. Neće Vam dosaditi tako brzo. Ili izaći iz mode. A dašak živahnosti uvijek možete unijeti detaljima željene boje.

Na što Obratiti Pažnju Prilikom Preuređenja Kuhinje?

Ako Vam se sviđaju popularne „uradi sam“ metode, to je sasvim uredu. Ali, ako ozbiljno planirate u potpunosti preurediti kuhinju, možda bi ipak trebali razmotriti mogućnost prepuštanja posla profesionalcima. Savjetujte se sa dizajnerima, arhitektima, izvođačima radova i ostalim ljudima čije bi Vam mišljenje i profesionalni savjet mogao biti od ključne važnosti.

Na što Obratiti Pažnju Prilikom Preuređenja Kuhinje?

Imajte na umu budućnost. Primjerice, nemojte sniziti dio radne plohe samo kako bi Vam djeca mogla pomagati u kuhinji. Odrasti će, a Vi ćete imati nefunkcionalni dio kuhinje. Suprotno tome, ergonomski izbori, tipa povišene perilice za suđe, učiniti će Vašu kuhinju funkcionalnom kako budete stariji.

Na što Obratiti Pažnju Prilikom Preuređenja Kuhinje?

Navodno nam je u većini kućanstava kuhinja jedna od lošije osvijetljenih prostorija. Možda Vam se ne čini kao najuzbudljiviji dio, ali uložite dio vremena i financija na planiranje dobrog i kvalitetnog osvjetljenja. Biti ćete sigurniji, a Vaše oči će Vam biti zahvalne u danima kada se u kuhinji zadržite do kasno. Također ćete moći postići odgovarajući ambijent i, u isto vrijeme, izbjeći da Vam boje za koje ste se odlučili poprime neželjene nijanse.

Ako ste se već upustili u ovu avanturu, onda Vam je to idelana prilika za napraviti savršen razmještaj. Da, ako je u pitanju renoviranje, poanta je zamijeniti stvari novima, ali ako imate situaciju gdje, primjerice, stalno morate prelaziti cijelu kuhinju da biste došli do hladnjaka – premjestite ga.

Ako ste možda pratili kakav američki reality show o potpunim preuređenjima, možete pomisliti kako bi bilo zabavno uništiti staru kuhinju čekićem. Ili, ako niste spremni ići tako daleko, možda je se samo riješiti u potpunosti. No, prije takvog poteza, razmislite ima li potrebe za tim. Ako se bilo što još uvijek može iskoristiti – od starih ormarića, do kućanskih aparata, možete si uštedjeti nešto novaca.

Pokušajte biti realistični po pitanju potreba. Ako niste pretjerano skloni kuhanju, ili Vam ono ne ide posebno dobro, nemojte se zavaravati da su nova, skupa kuhinja ili jednako skupa pomagala baš ono što trebate. Oni Vas neće istoga trenutka učiniti super domaćicom.

Izvor: http://www.dan-studio.hr/

Imate zanimljive ideje za uređenje doma, želite sa drugima podijeliti svoje znanje i iskustvo ili jednostavno želite upoznati nove ljude i pohvaliti se novim trosjedom ? U tom slučaju, na pravom ste mjestu. Javite nam se:
sinisa@uredjenjedoma.com